Lamgeslagen door je financiële crisis

Aan het begin van je leven hoor je vaak van die verhalen over hoe iemand ALLES is kwijtgeraakt; bedrijf failliet, geld weg, huis weg, en als klap op de vuurpijl strandt ook je huwelijk nog eens. Dat zal mij nooit overkomen, denk je dan. Ook ik had een vaste overtuiging dat dat mij nooit zou overkomen. Je raadt het al natuurlijk; ook ik ben voor gaas gegaan.

Paniekvoetbal

Zodra je geen geld meer verdient en je schulden je boven je hoofd groeien, ben je opeens jezelf niet meer. Je neemt precies de verkeerde beslissingen, gaat paniekvoetbal spelen en je durft de telefoon niet meer op te nemen omdat de volgende deurwaarder weer betaling verlangt van de zoveelste factuur die je niet zag aankomen…..

Een warm bad

In Nederland is vooral de werknemer verzekerd van een heerlijk warm bad. Zodra het ontslag is aangekondigd kan de werknemer rekenen op een uitkering. Zijn of haar inkomen loopt direct door. Het is natuurlijk nooit leuk om ontslagen te worden maar de financiële en persoonlijke gevolgen van een ontslag zijn miniem in vergelijking met een ondernemer die failliet gaat.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Dat zal mij
nooit overkomen

Marcel Palm

Een scheiding

De ondernemer heeft vaak jarenlang last van een faillissement, zowel op het financiële vlak als op het persoonlijke vlak. Want wat gebeurt er als je niet meer je steentje kan bijdragen aan het gezinsinkomen? De partner kan nog zo ondersteunend zijn, als de schrijnende situatie lang aanhoudt dan raakt ook zijn of haar geduld op. Een scheiding is vaak het gevolg van langdurige financiële problemen.

Impuls van buitenaf

Mijn werk bij Interim MKB is juist bedoeld om dit leed te verzachten of zelfs helemaal te voorkomen. Ondernemers in de problemen hebben juist een impuls van buitenaf nodig om precies dat te doen wat in een crisissituatie nodig is. Juist iemand die niet emotioneel betrokken is bij de financiële problemen van de ondernemer, kan het juiste spoor wijzen.

Weer controle krijgen

Vaak kunnen de specialisten van Interim MKB binnen zeer korte tijd rust creëren waardoor we samen met de ondernemer een plan van aanpak maken en de controle weer terug krijgen. Wij hebben veel vaker met dit bijltje gehakt en maken dat u de situatie weer de baas kan zijn.

Wees niet bang om de telefoon op te pakken. Maak een afspraak met 1 van onze specialisten als de situatie je boven je hoofd groeit en kom bij ons op kantoor voor een gratis adviesgesprek.

Marcel Palm

Interim MKB
Kantoor: 033-8200383
E-mail: m.palm@interim-mkb.nl

Deel dit bericht!

Interim MKB – Wij denken in oplossingen

Wacht niet langer en neem contact op
met onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.