Een dreigend faillissement, beslaglegging of opzegging krediet 

Ondernemers zijn mensen met een drive. Ze willen zelfstandig en succesvol zijn. In die cultuur past het niet dat je klaagt of om hulp vraagt als het even tegenzit. In hoop op betere tijden wordt een eventuele hulpvraag zo lang mogelijk uitgesteld. Dat is begrijpelijk, soms zelfs lovenswaardig, maar totaal niet nodig want financiële-  en administratieve problemen kunnen groeien als een sneeuwbal en de aandacht afleiden van de core business.

Daarom is het wellicht verstandig om niet te lang te wachten en de specialisten van Interim MKB uit te nodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Er zijn drie mogelijke rechtsuitspraken bij een faillissement.

  1. Het faillissement wordt afgekeurd. De onderneming kan volgens de rechter worden voortgezet.
  2. Het faillissement wordt toegewezen en uitgevoerd met een schuldsanering. U kunt nog (gedeeltelijk) voldoen aan uw financiële verplichtingen. Tijdens de schuldsanering zal als eerste de Belastingdienst, UWV en bank betaald worden gevolgd door nutsvoorzieningen en sluitend door de overige schuldeisers.
  3. Het faillissement wordt uitgesproken en u wordt failliet verklaard. U kunt in geen enkel geval meer voldoen aan uw financiële verplichtingen. Een curator wordt aan u toegewezen om de failliete inboedel af te handelen.

Er worden gemiddeld meer dan 300 keer per maand het faillissementen uitgesproken. Nog veel vaker wordt er een faillissementsaanvraag gedaan die nog voor de uitspraak wordt opgelost door bijvoorbeeld een crediteuren akkoord. Veel faillissementsaanvragen kunnen door Interim-MKB nog voor de rechtsuitspraken ten goede gekeerd worden.

Wanneer wordt er een faillissement aangevraagd?

Een faillissement wordt aangevraagd wanneer er sprake is van onvermogen om aan uw financiële verplichtingen te voldoen. Wanneer er twee of meer schuldeisers zijn, met ieder meer dan twee vorderingen, kan er door hen via een advocaat faillissement aangevraagd worden. Bij het in geding zijn van de openbare orde, kan het Openbaar Ministerie een faillissement aanvragen. In geval van Wet Sanering Natuurlijke Personen (WSNP) kan er ook een faillissement aangevraagd worden. Een faillissement kan aangevraagd worden voor een privépersoon met eenmanszaak, VOF of maatschap. Voor een BV geldt dat deze ook failliet verklaard kan worden, echter het faillissement wordt niet aangevraagd voor de eigenaar of bestuurder. Enkel bij financieel wanbeleid is een faillissement van de eigenaar of bestuurder wel mogelijk.

Wanneer kan Interim MKB je o.a. helpen:

  • Je hebt achterstanden bij de belastingdienst

  • Je vaste kosten zijn hoger dan je omzet

  • De bank dreigt je krediet op te zeggen

  • Leveranciers willen niet meer leveren

  • Je maakt je post niet altijd meer open

  • Je hebt zelf al tijden geen salaris of managementvergoeding meer ontvangen

  • Je thuis situatie lijdt er onder

Herken je jezelf in één or meerdere bovenstaande situaties? Wacht niet langer en neem direct contact met ons op, dit is immers wat wij doen en heel erg goed in zijn. We nodigen je uit, het liefst dezelfde dag/week nog, voor een vrijblijvend gesprek. 

Tijdens het eerste gesprek op ons kantoor in Amersfoort maak je kennis met de specialisten van Interim MKB.

Samen kijken wij naar de situatie binnen je bedrijf. We inventariseren de problemen, bespreken de cijfers, stellen samen prioriteiten en bespreken ook wat jij van ons kunt verwachten. Tijdens dit gesprek geven wij direct een eerste advies. Oh ja dat is dus gratis.

Faillissement voorkomen - Interim MKB

1Wanneer er van beide kanten een klik is gaan wij direct aan de slag voor jou en jouw bedrijf. Als eerste zoekt Interim MKB namens jou contact met crediteuren om tijdelijk uitstel te krijgen van betaling. Daarna brengen wij, zo nodig, eerst de financiële administratie op orde door een realistische en actuele prognose te maken.

2Daarna gaan we aan de slag om betalingsregelingen te sluiten. Ook nemen we eventueel contact op met leveranciers om leveringen weer te laten plaatsvinden. Indien je wenst kijken onder meer bij ons werkende specialisten mee om de marketing en sales activiteiten (opnieuw) op te zetten dan wel te structureren. Op deze manier ontstaat er continuïteit en wordt er weer geld verdient. 

3We kijken vervolgens naar de interne organisatie en de markt en stellen samen een businessplan op voor de toekomst. We adviseren je en helpen je actief met de uitvoering daarvan. Wij zijn pas tevreden als jij weer een gezond en duurzaam bedrijf hebt!

Wij rekenen een uiterst concurrerend uurtarief. Daarmee onderscheiden wij ons ten opzichte van alle dure adviseurs, consulenten of andere zogenaamde financiële goeroes. En oh ja, mede dankzij onze schuldsaneringen verdienen we bijna altijd onze eigen kosten dubbel en dwars voor je terug.

Wacht niet langer en neem contact op
met onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek.